Новини

Как да изберем правилните сапани

Избор на правилния сапан за повдигане за вашия строителен обект

Строителните лидери знаят, че голяма част от успеха на един проект зависи от способността им да избират правилното оборудване. Интелигентните лидери могат да претеглят плюсовете и минусите на различните строителни продукти и след това да изберат правилния начин на действие.

Когато става въпрос за сапани за повдигане, трябва да се вземат предвид голямо разнообразие от фактори, включително здравина, гъвкавост и издръжливост. Тази статия ще проучи плюсовете и минусите на различните въжени сапани в опит да помогне на строителните лидери. Тук може да откриете някои полезни съвети за избора на правилния сапан за повдигане за вашия строителен обект. 

Сапани от стоманени въжета

Стоманеното въже е предпочитаният материал за сапан за строителни условия с тежки условия и различни тежки товари. Те осигуряват гъвкавост, здравина, устойчивост на абразия и устойчивост на износване. Те обаче идват с някои недостатъци, които трябва да имате предвид. Когато избирате вашите сапани за повдигане, имайте предвид, че сапаните за стоманени въжета имат ниско съотношение на якост към тегло, могат да бъдат трудни за проверка и НЕ подлежат на ремонт.

Верижни сапани

Ако трябва да вдигате много тежки товари редовно или повтарящо се, верижните сапани са опцията за вас. Те са изработени от впечатляващ гъвкав дизайн и могат да преодолеят екстремни температури, да издържат на удар и да оцелеят при излагане на UV лъчи и химикали. Освен това са напълно ремонтируеми. Те обаче идват и със своя справедлив дял от недостатъци. Верижните сапани могат да бъдат по-скъпи и по-тежки.

Синтетични сапани ( Полиестерни сапани )

 

Когато имате работа с готови части или деликатно оборудване, полиестерните сапани са най-добрият възможен вариант. Изработени са от найлон или полиестер. Освен това те са леки, много гъвкави и лесни за монтаж. Когато избирате подходящ повдигащ сапана за вашия строителен обект, имайте предвид, че синтетичните сапани са по-евтини и се предлагат в по-голямо разнообразие. Основният им недостатък обаче е, че имат ниска устойчивост на топлина.

Полиестерните сапани са най-универсалният и най-многофункционален сапан. Те са лесни за монтаж, евтини и здрави. Те също така намаляват вдлъбнатините и надраскването при натоварване. В сравнение с верижните и въжените сапани, сапаните от синтетична мрежа са още по-гъвкави и много по-леки.

При всички случаи нашият екип е насреща а консултация и ще отговори на всички Ваши въпроси с цел да подберете правилното изделие.

                                                                                                Валимар ООД (www.valimar.bg)

iso

ТРАНСПОРТ Валимар ООД разполага със собствен автопарк от лекотоварни, товарни и тежкотоварни автомобили.